Μέγας Καζαμίας 2024

 


Ιανουάριος

Λιγοστά χιόνια έπεσαν στη χώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν για σκι. Ο Κυριάκος βρέθηκε στο Καϊμακτσαλάν όπου το χιόνι είχε λιώσει λίγο πριν φτάσει και κατά την άφιξη του ευχήθηκε καλό χειμώνα στους θαμώνες του χειμερινού προορισμού οι οποίοι τον κοιτούν με απορία και οργή αφού έκαναν πολλά χιλιόμετρα για σκι και είδαν μόνο βράχια και ξερή γη.

Ο Κασσελάκης πάει στο όρος της Αγίας Ελένης στην Ουάσιγκτον όπου είχε γίνει έκρηξη του ομώνυμου ηφαιστείου το 1980. Παρασυρμένος από τις υποσχέσεις του στους Έλληνες ψηφοφόρους, προσφέρεται να φτιάξει το βουνό όπως ήταν πριν την έκρηξη του ηφαιστείου. Οι κάτοικοι γελούν με την ψυχή τους και του λένε "Too much Raki, Stefanos, too much".

Φεβρουάριος

Πέφτουν μπόλικες βροχές στη χώρα, εκτός από την Κρήτη, και περιοχές πλημμυρίζουν. Η πολιτική προστασία μοιράζει σωσίβια και σχεδίες. Σε ερωτήσεις των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούν "τι θέλετε, να φτιάξουμε το φράγμα του Χούβερ για να μην έρχεται νερό στην περιοχή σας";

Οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, πιστές όπως πάντα, γράφουν με μεγάλους τίτλους "Κορυφαίας τεχνολογίας οι σχεδίες και τα σωσίβια που διανεμήθηκαν στις πλημμυρισμένες περιοχές. Ο εγγονός του Κουστώ έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση" και πολλοί οργανισμοί προσφέρονται να δημιουργήσουν θαλάσσια πάρκα ενισχύοντας τουριστικά τις περιοχές που επλήγησαν.

Μάρτιος

Ήρθε η άνοιξη και το ΠΑΣΟΚ περιμένει τη δική του δημοσκοπική άνοιξη μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κολλήσει στο 9%. Ο Ανδρουλάκης κυρήσσει ανένδοτο για επαναφορά του 1-1-4 και ζητά από το λαό να δώσει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες ευαισθητοποιούνται και φέρνουν εκατοντάδες Red Bull και βιταμινούχα ποτά στα γραφεία του κόμματος για να πάρει αυτό τη δύναμη που του λείπει.

Απρίλιος

Πασχαλινές μέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει την ανάσταση. Ο Κασσελάκης πάει στην εκκλησία και εύχεται Καλό Πάσχα και κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη κόκκινης μπογιάς στην αγορά για το βάψιμο των αυγών, κάτι το οποίο δείχνει την αποτυχία της κυβέρνησης να αφουγκρασθεί το λαϊκό αίσθημα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά με την δήλωση "ούτε η κόκκινη μπογιά δεν σας πλησιάζει κ. Κασσελάκη γιατί έχετε τόση σχέση με την αριστερά όσο και εγώ με τον JP Morgan". Ο Κασσελάκης αγριεύει και απαντά, "Μη βάζεις στο στόμα σου τον εξάδελφο του προπάππου μου".

Μάϊος

Αρχίζουν οι ζέστες. Ο πρωθυπουργός βγαίνει για εξόρμηση στην ύπαιθρο για να φέρει το εκλογικό σώμα πιο κοντά ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου. Μιλάει για τη μεγάλη υπόληψη που έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη και πως τίποτα δε γίνεται στη Μεσόγειο αν δεν συμφωνήσει η Ελλάδα. "Δηλαδή ούτε οι γλάροι πετούν;" τον ρωτά ένας πολίτης. "Όχι βέβαια", απαντά ο πρωθυπουργός. "Έχετε δει κανένα γλάρο ειδικά εδώ στο βουνό που βρίσκεστε;" "Όχι" απαντούν οι συγκεντρωθέντες. "Είδατε λοιπόν;", απαντά ο πρωθυπουργός.

Ιούνιος

Μήνας Ευρωεκλογών. Ο κόσμος ψηφίζει αλλά όχι με μεγάλη συμμετοχή. Νικήτρια βγαίνει η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 37% και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει τρίτος με 14%. Ο Κασσελάκης παραιτείται από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και φεύγει για την Αμερική. Πριν φύγει όμως κάνει συνέντευξη τύπου στην οποία ισχυρίζεται πως για όλα φταίει ο Τσίπρας ο οποίος του είχε πει πως σε έξι μήνες θα ήταν πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας βγαίνει κατόπιν στην τηλεόραση και δηλώνει "Εγώ του είχα πει πως αν σε έξι μήνες πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, θα γίνει πρωθυπουργός. Δεν πήρε πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, δεν έγινε πρωθυπουργός. Τόσο απλά".

Ιούλιος

Ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει να βρει το νέο του πρόεδρο και ο Πολάκης αυτοπροτάσσεται για τη θέση. Καλεί σε συνέντευξη τύπου την "Αυγή" και την "ΕφΣυν" γιατί τα άλλα είναι "βοθροκάναλα" και "πετσοταϊσμένα ΜΜΕ". Στην παρουσίαση του μανιφέστου του, αναφέρει πως έχει ατράνταχτα στοιχεία για την ύπαρξη συνωμοσίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τους Ροδόσταυρους, τους Ρώτσιλντ και τους Ιλλουμινάτι. Όταν τον ρωτούν πότε θα δημοσιεύσει τα στοιχεία, αυτός απαντάει πως τα σημαντικότερα φυλάσσονται στα Μυστικά Αρχεία του Βατικανού.

Αύγουστος

Η Ελλάς παραθερίζει και ουδεμία νέα είδηση ταράσσει τη γαλήνια ησυχία του καλοκαιριού. Ο τουρισμός είναι στα φόρτε του και μια χωριάτικη σαλάτα σε Ελληνικό νησί τιμάται πλέον στα 39 ευρώ ενώ αν ο πελάτης ζητήσει παραπάνω ελαιόλαδο στη φέτα, η τιμή αγγίζει τα 59 ευρώ και 99 λεπτά. 

Σεπτέμβριος

Επιστροφή από τις διακοπές και επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές. Ο Υπουργός Παιδείας εκφράζει την πεποίθηση του πως η χρονιά θα πάει περίφημα ενώ είναι εξίσου βέβαιος πως εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο θα έρθουν στα νέα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας και έτσι η Ελλάς θα καταστεί "κόμβος" μάθησης και γνώσεως. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως σκοπεύει η πολιτεία να αντιμετωπίσει τα αναμενόμενα κρούσματα ακραίας αισχροκέρδειας στα ενοίκια των περιοχών που θα κτιστούν τα πανεπιστήμια, ο υπουργός αναφέρει "έχουμε προβλέψει ειδική εφαρμογή η οποία θα φέρνει στον φοιτητή ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο για να μένει, οπότε όλα καλά". "Ούτε στο Γούντστοκ τέτοιες πολυτέλειες", συνεχίζει ο υπουργός.

Οκτώβριος

Οι μαθητές εορτάζουν το "ΟΧΙ" και η χώρα δέχεται τις πρώτες βροχές και τα κρύα του φθινοπώρου. Ο Ανδρουλάκης κάνει εξόρμηση στα νησιά για να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, αφού τα Red Bull και τα βιταμινούχα ποτά έφεραν μάλλον νεύρα περισσότερα αντί για ενδυνάμωση. Ρωτά τους συνεργάτες του με τι τρόπο θα ανέβει το κόμμα και ένας εξ αυτών ρίχνει την ιδέα να φέρουν το γιό του Μπάϊντεν, τον Χάντερ, να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. "Κορυφαίο", απαντά ο Ανδρουλάκης. "Είναι τόσο αχαϊρευτος αυτός ο Χάντερ που θα έρθει στην Ελλάδα, θα πίνει και θα παίζει χαρτιά και θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2%. Κάντε του μια κρούση και πείτε του σε έξι μήνες θα γίνει πρωθυπουργός, όπως λέγανε και στον Κασσελάκη".

Ο Χάντερ Μπάϊντεν όμως προτιμά να διασκεδάζει στην Καραϊβική και απορρίπτει το αίτημα. Ο Ανδρουλάκης είναι κακόκεφος.

Νοέμβριος

Περίεργη έλλειψη βροχόπτωσης μαστίζει τη χώρα. Πολίτες διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να ποτίσουν τις σοδειές τους και ζητούν αποζημιώσεις. "Αμ δε", απαντά ο πρωθυπουργός. "Όταν έπεσαν οι μεγάλες βροχές δε φροντίσατε να κρατήσετε κανένα ντεπόζιτο, κανένα παγούρι. Τώρα κάντε το χορό της βροχής να δείτε αν θα βρέξει".

Δεκέμβριος

Μήνας εορτών. Τα παιδιά ξεχύνονται στους δρόμους και λένε τα κάλαντα, ενώ παντού ευωδιάζουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όπως και τα πανετόνε και τα παντόρο. Ο κόσμος απολαμβάνει τις γιορτές και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του εύχεται χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και χαρά. Λίγο μετά τις δηλώσεις, πέφτει κατακλυσμός και καταιγίδες. "Αχ, να, εκπληρώθηκαν οι ευχές όσων ήθελαν νεράκι", σκέφτεται ο πρωθυπουργός και πάει γαληνεμένος για ύπνο.


Σχόλια